Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Claire Huber (FR/BE)

Claire Huber (FR/BE): Foundations (working title)

Foundations (werktitel) is een samenwerking tussen Claire Huber en danseres en muzikante Nastasja Stefanic, en muzikant en vocalist Stalin Abdi. Het stuk bouwt voort op asymmetrische ritmes en combineert de metrische basis van westerse tradities en de pulserende modulaties van (midden-) oosterse tradities.

Het onderzoek gaat door de expressiviteit van deze ritmes heen om het idee van samengestelde grondslagen (die heterogene elementen articuleren zonder ze te vermengen) in vraag te stellen. Wat houdt stand? Wat implodeert?

Claire Huber (FR/BE)

Claire Huber is dichter, choreograaf, performer en dramaturg.
Haar werk bevindt zich op het kruispunt tussen orale poëzie, dans en beweging, muziek en geluid. Ze vat haar stukken op als 'choreografieën voor het luisteren', omdat ze de perceptie van het publiek in de tijd boetseren, om hen tot luisteren te brengen en hen onder te dompelen in wat niet onmiddellijk gegeven is.
Sinds enkele jaren leidt ze een reeks experimenten rond ritmes. Zowel vreselijk vitaal als rigoureus mathematisch, tekenen zij de contouren van haar laatste stukken.

In residentie

24 jan 2021 – 29 jan 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda