Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kevin Fay & Jacopo Buccino (US/IT)

conversing with masculinity

Conversing with Masculinity

Kevin en Jacopo zullen fysiek materiaal onderzoeken voor partnerdansen. Praktijken van pranayama (d.w.z. yogische ademhaling) en scores voor aanraking en gewicht zullen hen leiden bij het ontwikkelen van interactieve, polyritmische scores die ‘bewegende gesprekken’ worden genoemd.

Er zullen ook open, performatieve leescirkels worden aangeboden aan het publiek, en sporen van ‘conversing with masculinity’-cirkels (2020 – heden) zullen het traject van het werk beïnvloeden.

Kevin Fay & Jacopo Buccino (US/IT)

Kevin Fay (hij/hem) werkt sinds hij in 2016 naar Brussel verhuisde, als performer met Veli Lehtovaara, Fabrice Samyn, Eric Minh Cuong Castaing, Eleanor Bauer, Marc Vanrunxt – Kunst/Werk, en Olga de Soto. In september 2020 ontving hij een beurs van de Vlaamse Overheid om een onderzoeksproject uit te voeren rond de thema’s mannelijkheid, feminisme, taal en het lichaam. Hij is hierbij dankbaar voor de steun van BUDA, RoSa vzw, Pianofabriek, H401 (NL), wpZimmer, CAMPO, Viernulvier, Tanzquartier Wien (AT), en het onderzoeksplatform, bitės (LT).

Jacopo Buccino (hij/hun) studeerde in 2019 af aan het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen met een diploma in hedendaagse dans. Jacopo was er als Erasmus student aan de Deense Nationale School voor Uitvoerende Kunsten. Sindsdien heeft hij gewerkt en samengewerkt met Francesca Chiodi Latini, Tout Petit, en Roberte Castello. In de afgelopen jaren is Jacopo er ook in geslaagd om hun eigen artistieke stem te cultiveren – het produceren van een solowerk genaamd ‘Grand Finale’ waarin hij de liefde onderzocht. In het afgelopen jaar heeft Jacopo samengewerkt met het project van Ne Mosquito Pas, en sinds 2019 werkt hij nauw samen met Engagement Arts, dat zich richt op educatie. In 2021 schreef hij/die/hen samen met Anneleen Lemmens het artikel thank you for your complaint, als onderdeel van de publicatie School of Equals.

In residentie

16 aug 2022 – 21 aug 2022
Budatoren

On tour

21 nov 2022 – 02 dec 2022
Pianofabriek, wpZimmer, Tanzquartier Wien

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda