Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Bryan Campbell (US)

Deep Cuts

Na een verontrustend sexy ervaring met een boom te hebben beleefd, wil Bryan Campbell deze delen met een publiek. Hij kiest ervoor dit te doen in de vorm van een liederencyclus – liederen die worden gezongen, geschreeuwd of gedanst. Zonder te moraliseren wil deze eenentwintigste-eeuwse pastorale een moment bieden om na te denken over het geweld en de erotiek van onze relaties met onze ecosystemen.

Bryan Campbell (US)

Bryan Campbell is een Amerikaanse kunstenaar die in Parijs woont en werkt. Sinds 2008 heeft hij een multidisciplinair oeuvre ontwikkeld dat beeld, tekst en choreografie mengt, waarbij hij vaak de complexe relatie van het individu tot macht onder de loep neemt. Na studies aan New York University’s Tisch School of the Arts en aan de CCN de Montpellier, creëerde hij de performance Research for the quadruped protagonist (2010). Na MARVELOUS (2015), een project dat performance en publicatie vermengt, en SQUARE DANCE (2019), een kwartet dat libidinale geometrieën in sociale choreografieën onderzoekt, creëerde Bryan Janitor of Lunacy: A Filibuster (2021), een lange monoloog die zich laat inspireren door een praktijk van politieke obstructie in de Senaat van de Verenigde Staten.

In residentie

24 apr 2023 – 28 apr 2023
Budascoop

On tour

Mei 2023 – November 2023
les Subs, Lyon | Plastique Danse Flore, Versailles | les Bazis, Sainte Croix Volvestre, in the frame of Forêêêêêt aux Bazis | BUDA, Kortrijk, ikv Next Festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda