Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Némo Camus (FR) & Robson Ledesma (BR)

Dona Lourdès

Dona Lourdès is een multidisciplinair en tweetalig (Frans/Portugees) dansperformanceproject gebaseerd op radio-interviews die Némo deed met zijn grootmoeder over haar levensverhaal.

De residentie in BUDA zal in het teken staan van de verkenning en compositie en de choreografische beweging vanuit een theoretisch en documentair onderzoek naar ‘racial whitening’ in Brazilië in de 19e eeuw.

Némo Camus (FR) & Robson Ledesma (BR)

Némo Camus is een geluidskunstenaar gevestigd in Brussel. Hij is afgestudeerd in sociologie en filmstudies en studeerde radio aan het INSAS – Institut Supérieur des Arts. Zijn stukken verkennen de spanningen tussen documentaire en fictie, getuigenis en speculatie. Hij werkt samen met kunstenaars voor theater, dans en performance. Hij is lid van het collectief Jef Klak.

Robson Ledesma is een Braziliaanse performer gevestigd in Brussel. Hij volgde een opleiding aan Theatro Municipal de São Paulo en P.A.R.T.S. Hij werkte samen met o.a. Ismael Ivo, Alan Lucien Øyen, Michiel Vandevelde, Bruno Freire, Michèle Anne De Mey en Marc Vanrunxt.

In residentie

09 jan 2023 – 27 jan 2023
Budatoren

On tour

16 feb 2024 – 24 feb 2024
Atelier 210 (Brussels)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda