Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Gaëtan Rusquet (FR/BE)

En reconnaissance

Gaëtan Rusquet

En reconnaissance verkent choreografie en geluid in een performance die ruimte schept om te experimenteren met wat ons scheidt, verbindt en beweegt als individu en als groep. Ruimte gevend aan wat aanwezig is, aan alle dingen die aanwezig zijn zonder een hiërarchie te maken tussen wat menselijk en niet-menselijk is.

Met deze nieuwe creatie wil Gaëtan Rusquet de manier waarop we onszelf situeren ten opzichte van de ander en de groep in vraag stellen. En reconnaissance is een poging om onze verlangens naar verbinding en onthechting te ritualiseren. Het onderzoekt onze dynamiek van hechting en afwijzing door een ruimte voor te stellen waar het politieke en het intieme elkaar ontmoeten.

Deze schrijfresidentie komt in het midden van het creatieproces.

Gaëtan Rusquet (FR/BE)

Gaëtan Rusquet (°1984) woont en werkt in Brussel. Hij werkt als performer, danser, choreograaf en scenograaf, in theater en beeldende kunst.Zijn artistiek werk focust vaak op de relatie tussen het lichaam en de ruimte, door middel van een medium, en op de noodzaak van beweging die daaraan gelinkt wordt. Binnen deze ervaringen, wil hij het publiek deelachtig maken van een tegelijk beeldende en performatieve ervaring.

In residentie

09 jan 2023 – 14 jan 2023
Budatoren

On tour

April 23 – Juli 23
La balsamine theater | Festival Dansand

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda