Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Laura Kirschenbaum / cie Golden hands (IL/FR)

Faune/ in the garden

Faune/ in the garden is een in situ project, geïnitieerd door Laura Kirshenbaum in samenwerking met de danser Lisanne Goodhue en de muzikant Myriam Pruvot. Dit project speelt zich af in en is geïnspireerd door botanische tuinen. Tijdens deze residentie werken Lisanne en Laura in de tuin van Buda, waar ze de fysieke en dramaturgische aspecten van het werk verder ontwikkelen, samen met de kunstenaar en externe blik op dit project, Talia de Vries.

Laura Kirschenbaum / cie Golden hands (IL/FR)

Laura Kirshenbaum (IL/FR) is een Israëlische danseres en choreografe die sinds 2016 in Montpellier, Frankrijk woont.
Ze heeft een MA in choreografie van de ‘exerce’ opleiding (2016-2018) en studeerde dans in verschillende formele en informele settings. Sinds het beëindigen van haar studie, creëert ze haar eigen projecten, werkt ze als danser met andere choreografen, begeleidt ze anderen in hun eigen creatieve processen, geeft ze les in verschillende dans- en choreografische kaders. Laura Kirshenbaum benadert de wereld van choreografie en performance als platforms waar processen van leren en kennisdeling plaatsvinden. Ze promoot momenteel verschillende vormen van samenwerking en is geïnteresseerd in ontmoetingen waar een wederzijdse uitwisseling wordt beoefend en gemanifesteerd.

In residentie

29 mei 2023 – 04 jun 2023
Budatoren

On tour

23 jun 2023 – 30 sep 2023
Antisezona festival- Botanical Garden, Zagreb | Plastique Danse Flore festival- Potager du Roi, Versailles | Entre Cour et Jardins festival - Jardin de l'Arquebuse, Dijon

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda