Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lydia Mcglinchey (AUS/BE)

FERAL

Feral

Repetitie ter voorbereiding van de première van het werk.

FERAL omvat een reeks van vier geënsceneerde, contrasterende landschappen, vormgegeven door de dansers zelf. Het podium wordt achtereenvolgens een leegte, een stortplaats, een synthetische woestijn en een horizon. De performers veranderen van schreeuwerige, afwijkende figuren naar levenloze, uitgeholde oppervlakken. Lydia McGlinchey ontwikkelde stukken textiel die gebruikt worden in de scenografie, met aandacht voor de textuur en de verschillende volumes en perspectieven.

Lydia Mcglinchey (Australia) met Keren Kraizer (Israel/Germany), Mario Barrantes Espinoza(Costa Rica-Nicaragua), Nathan Ooms ( Belgium)
Lydia Mcglinchey (AUS/BE)

Lydia Mcglinchey (°1998) werd geboren in Sydney, Australië, en woont momenteel in Brussel. Ze is danseres en performance maker. Ze weeft ook textielstukken, die ze gebruikt als scenografie.

Ze studeerde vijf jaar in P.A.R.T.S. waar ze haar Master in choreografie en dansopleiding behaalde. Momenteel ontwikkelt ze haar nieuwste werk FERAL dat in het komende seizoen door Kaaitheater en Theater VIERNULVIER zal worden gepresenteerd. Lydia heeft haar solowerk And again in things gepresenteerd in BUDA.

In residentie

18 okt 2022 – 21 okt 2022
Budascoop

On tour

22 nov 2022 – 03 feb 2023
VIERNULVIER, Kaaitheater

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda