Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lydia McGlinchey (AU)

FERAL

Feral

Repetitie ter voorbereiding van de première van het werk.

FERAL omvat een reeks van vier geënsceneerde, contrasterende landschappen, vormgegeven door de dansers zelf. Het podium wordt achtereenvolgens een leegte, een stortplaats, een synthetische woestijn en een horizon. De performers veranderen van schreeuwerige, afwijkende figuren naar levenloze, uitgeholde oppervlakken. Lydia McGlinchey ontwikkelde stukken textiel die gebruikt worden in de scenografie, met aandacht voor de textuur en de verschillende volumes en perspectieven.

Lydia Mcglinchey (Australia) met Keren Kraizer (Israel/Germany), Mario Barrantes Espinoza(Costa Rica-Nicaragua), Nathan Ooms ( Belgium)
Lydia McGlinchey (AU)

Lydia McGlinchey (°1998) werd geboren in Sydney, Australië, en is van Peruaans-Ierse afkomst. Ze werkt momenteel als performer en maker en woont in Brussel. Lydia is opgeleid in dans/performance, maar werkt ook met textiel/vezelkunst. Lydia’s eerdere voorstelling FERAL werd gepresenteerd in Theater VIERNULVIER, Kaaitheater en kunstencentrum BUDA. Lydia heeft samengewerkt met Alix Eynaudi aan haar project Noa+Snow. Daarnaast werkte ze ook samen met Simon Van Schuylenbergh, Nathan Ooms, Stefa Govaart, Mischa Goldberg en Rosie Sommers.

In residentie

18 okt 2022 – 21 okt 2022
Budascoop

On tour

22 nov 2022 – 03 feb 2023
VIERNULVIER, Kaaitheater

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda