Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Uiko Watanabe/Gekidan Ü (JP/BE)

Hikidashi (Tiroir)

Uiko Watanabe

Hikidashi is een dans-, muziek- en theaterstuk over een vader en zijn dochter in Japan. Deze eerste residentie is een kans voor de 3 performers om hun relatie op het podium te verkennen en de eerste basis te leggen voor de dramaturgie en de relatie tussen lichaam, tekst en muziek.

A GEKIDAN Ü SHOW
Coproduction: Gekidan Ü, Théâtre des Martyrs, Charleroi Danse – Centre chorégraphique de Wallonie- Bruxelles, Compagnie (E)utopia, La Coop & Shelter Prod.
With the support of: Fédération Wallonie-Bruxelles- Administration générale de la culture, Service général de la création artistique, Direction du Théâtre, Commission des Arts Vivants, Tax Shelter.be, ING and the Belgian Federal Government Tax Shelter.
With the support of De Singel, Kunstencentrum Buda and Théâtre Marni.
Uiko Watanabe/Gekidan Ü (JP/BE)

in samenwerking met Sarah Wéry (BE) en Lode Thiery (BE)

Uiko is geboren in Kanagawa, Japan. Ze volgde haar dansopleiding aan de SNDO in Amsterdam en het EDDC in Arnhem. Ze woont sinds 2001 in Brussel en danste voor verschillende choreografen, waaronder Manuela Rastardi, Maria Clara Villa Lobos en Fatou Traore. Ze werkt ook als theateractrice. Ze creëerde “La Pièce avec les légumes” in 2008, “La Pièce avec les gâteaux” in 2009, “La dernière scène” in 2010 en “Hako Onna” in 2012, “Oshiire” in 2015, “OMOI” in samenwerking met muzikant/componist Sarah Wéry in 2016.

In 2022-23 werkt ze aan nieuwe creaties met Armel Roussel (Utopia theatergezelschap) als actrice en haar eigen creaties “Toujours là” en “Hikidashi (Tiroir)” (Creatie 2024). Ze geeft ook les in Butoh-dans in verschillende instellingen.

In residentie

16 aug 2023 – 25 aug 2023
Budascoop

On tour

15 jun 2024 – 19 jun 2024
Première at Théâtre des Martyrs (Brussels)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda