Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Charlie Laban Trier & Cristina Kristal Rizzo (DK/IT)

Hypernating (in research)

Charlie Trier

Charlie Laban Trier & Cristina Kristal Rizzo willen hun project Hypernating heropenen. Het project had een traject dat ontspoord was door de laatste jaren, dus willen ze het materiaal herontdekken, de formats en structuren van het werk bevragen en een onderzoek starten dat ontspringt uit dezelfde poel. In Hypernating hebben ze zich tot doel gesteld de mogelijkheden, maar ook de grenzen van een schijnbaar vertellende stem te verkennen. Ze willen deze stem dispositioneren – methodes vinden om er meerdere stemmen van te maken. Verder vragen ze of de stemmen een duistere belofte kunnen voorstellen met een afwezigheid van subjectiviteit. Ze werken met stemmen die worden gehoord vanuit een lichaam dat je bijna niet ziet, in een quasi donker of, wat ze hopen, als een zwart scherm/canvas. Ze hebben daarom een beroep gedaan op duisternis – werken in een donkere ruimte.

Charlie Laban Trier & Cristina Kristal Rizzo (DK/IT)

Cristina Kristal Rizzo is een dansmaker gevestigd in Florence. Haar interesses betreffen choreografie in een uitgebreid veld, iets dat ze heeft benaderd door middel van experimentele praktijken en creatief proces in een veelvoud van formaten en expressie. Sinds ’94 is zij actief op het toneel als performer en maker.

Charlie Laban Trier, (hij/hem) is danser en choreograaf.
Hij is lid van Jacuzzi – een door kunstenaars gerunde ruimte in Amsterdam waar dans/performance en andere op tijd gebaseerde media samenzwemmen. Afgestudeerd aan SNDO-AHK in 2018.
Hij ziet dans als een glibberige materie, en als een joker die ogenblikkelijk vele beelden kan bewonen – zijn kijkers verleidend terwijl hij brutaal uit de vorm glijdt.

In residentie

14 mrt 2022 – 26 mrt 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda