Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Darius Dolatyari-Dolatdoust (FR/IR/DE/PL)

I BECOME THEM

Darius Dolatyari-Dolatdoust

“Voor de residentie in BUDA wil ik het werk rond de stem preciseren, het tekstgedeelte afwerken, het choreografische gedeelte preciseren en afwerken, maar ook de creatie van de lichten maken.
Ik wil het werk verder uitdiepen in een performatieve modus. Het laatste punt is dat ik in staat wil zijn om twee versies te maken, één van 35 minuten en één van 55 minuten, om een lichtere versie voor het museum te kunnen maken en een langere versie voor het theater.”

I BECOME THEM is een voorstelling waarin het kostuum van nature choreografisch is.
De kleuren, texturen en vormen bieden partituren voor elke performer. Door het dragen van deze kostuums, accepteren ze besmet te zijn, experimenteren ze transformaties om
om nieuwe lichamen te laten ontstaan.

Performers: Maureen Béguin-Morin (FR/IE), Marcos Nacar (ES), Matilde Bassetti (IT)

Darius Dolatyari-Dolatdoust (FR/IR/DE/PL)

Darius, geboren in Chambéry (Frankrijk) in 1994, kind van een Frans-Duits-Poolse moeder en een Frans-Perzische vader, is artiest, performer, choreograaf en ontwerper. Hij woont en werkt tussen Brussel en Marseille. In zijn werk legt hij de nadruk op het performatieve en inherente potentieel van het kostuum om de choreograaf van het lichaam te zijn. Als beeldend kunstenaar is zijn voornaamste medium textiel, dat hij gebruikt om patchwork, kostuums, vilt en scenografie te maken. Voor hem is het werken met textiel een manier om al zijn tekeningen te transformeren in een smeltende en vloeibare materialiteit. Textiel heeft het vermogen om zacht te zijn en de lijnen en hoeken te vervagen.

Interview met Darius

In residentie

05 sep 2022 – 17 sep 2022
Budatoren

On tour

16 nov 2022 – 17 nov 2022
Playground festival M Leuven

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda