Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tineke De Meyer (BE)

Inland Island

Tineke De Meyer

Tineke komt werken aan het script voor Inland Island, een performatieve installatie en poëtische audiovoorstelling.

Daarbij neem je samen met enkele anderen plaats aan een tafel. Via hoofdtelefoons word je aangesproken door een stem zonder lichaam.
Deze stem behoort toe aan een grenswezen — een engel, een alien? Tegelijk wel en niet aanwezig spreekt deze eeuwige getuige over wat zich aan en ver voorbij de tafel afspeelt.

Dit wezen zoekt naar connectie, zowel met de luisteraar, als tussen de luisteraars onderling. Als een soort van science fiction, opent Inland Island een bredere, meer tedere blik op het heden.

Een ‘activerende’ luisterervaring, waarbij via licht en geluid zintuiglijk voelbaar wordt hoe poreus een grens kan zijn  de grens van een ruimte, een individu, een moment, maar ook die tussen luisteraar en performer.

Tineke De Meyer (BE)

Als maker/schrijver is Tineke geïnteresseerd in de intimiteit en nabijheid van gesproken woord in audio, gedreven door de beperkingen van taal en geboeid door vormen van aandacht. Dat leidt tot hybride projecten waarin het analoge met het digitale samenkomt, vaker met een uitnodiging voor de luisteraar om iets te ervaren in eigen lichaam dan met een eenduidige, lineaire verhaallijn. Met toewijding aan mysterie en misverstand, en vragen over hoe we (de wereld, de ander) lezen, over ervaring en subjectiviteit, over hoe we dingen weten. 

In residentie

04 jul 2022 – 15 jul 2022
Budatoren

On tour

Oktober 2022 – Februari 2023
AMOK Festival, Brugge (KAAP) | C-TAKT | Beyond The Blackbox, Brakke Grond | VIERNULVIER

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda