Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

VAISSEAU (BE)

J’ai une épée / I have a sword

De nieuwe creatie J’ai une épée van Léa Drouet benadert voorstellingen van “het kind”. De regisseur en performer is minder geïnteresseerd in het “kijken naar kinderen” volgens een logica die van het richten van identiteiten blijft, maar begint met het “kijken naar hoe we naar kinderen kijken”. Wat is de “omgeving” van de kindertijd? Welke vorm geeft de manier waarop kinderen worden geobserveerd en vertegenwoordigd hen, met name door de instellingen die geacht worden hen te beschermen, op te voeden en te “begeleiden”? Welke “kaders” bestaan er, en welke verschuivingen kunnen worden aangebracht zodat de kindertijd een plaats krijgt?

Tijdens deze eerste residentie zal het team de eerste elementen van het onderzoek samenstellen en een eerste kruising organiseren tussen de verschillende onderdelen van de voorstelling: geluid, tekst, lichaam en licht.

VAISSEAU (BE)

Léa Drouet is regisseur, acteur en artistiek directeur van Vaisseau. Al bijna tien jaar neemt haar werk verschillende vormen aan en circuleert het tussen installatie, theater en performance.

In residentie

19 sep 2022 – 01 okt 2022
Budascoop

On tour

Mei 2022 – December 2023
Théâtre National Wallonie Bruxelles (Kunstenfestivaldesarts) | Printemps des Comédiens, Montpellier | Next Festival | Théâtre de Liège

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda