Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Collectif Brûle-Maison (FR)

Judith JHP

Judith & Holopherne, drawing, 2020, Benoit Villain. from the performance Judith JHP. Photo NDewitte, 2020.

Tijdens de residentie in Buda zullen de kunstenaars die deel uitmaken van dit project (Yohann Baran, Nolwenn Ferry en Benoit Villain) de nieuwe voorstelling Judith JHP creëren en repeteren.

Meer info

Collectif Brûle-Maison (FR)

Het Collectif Brûle-Maison is ontstaan uit de ontmoeting tussen dansers, choreografen, beeldend kunstenaars, curatoren, musici, architecten en vertalers. Het begeleidt verschillende transdisciplinaire artistieke projecten zoals ‘For a Common Defense’, een project dat de relatie tussen buitenlands beleid en cultureel beleid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bestudeert. Het collectief begeleidde ook het opzetten van tentoonstellingen zoals Over the Rainbow (Lille & Nantes, 2008-2009), La ville inadaptée (Clermont Ferrand, 2013) of een reeks lezingen en performances over de relatie tussen het lichaam en de stad (Lille, Straatsburg, Clermont-Ferrand, 2010-2013).

In 2019 evolueert het collectief, onder impuls van zijn leden, naar meer transversale projecten op het vlak van performance. Zo hebben ze besloten om de jonge choreograaf Yohann Baran te begeleiden in zijn choreografische creaties Jay (gecreëerd in het Point Ephémère, APris met de steun van het Ballet du Nord – Centre Choregraphique National Roubaix Hauts-de-France, 2019) en Gisants (coproductie met het Ballet du Nord 2022/2023).

In residentie

06 dec 2021 – 18 dec 2021
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda