Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Katja Dreyer (DE/BE)

Katja Dreyer (DE/BE): Ophelia comes to Brooklyn – The Aunt Project

Ophelia comes to Brooklyn maakt deel uit van The Aunt Project. Daarin confronteert Katja haarzelf en het publiek met wat er overblijft als een familielid sterft: herinneringen, voorwerpen, onafgewerkte zaken, droefenis en heel veel vragen…

Het theaterstuk Ophelia comes to Brooklyn werd geschreven door Katja’s tante Antje Katcher. Katja erfde het toen Antje stierf. Ze kenden elkaar amper; Antje trok naar New York in 1967 en had amper nog contact met de rest van de familie. Ze was schrijver, uitgever en activist. Ze schreef het toneelstuk in 1982 in New York. Het werd nooit eerder opgevoerd.

Tijdens hun residentie in BUDA graven Kaja, Davis en Dolly in de tekst en proberen te achterhalen wat de 35-jaar oude tekst Ophelia comes to Brooklyn ons kan vertellen over vandaag, over het verleden, over de schrijfster en over onszelf.

Katja Dreyer (DE/BE)

Katja Dreyer is geboren in Berlijn, studeerde drama (regie en spel) in Nederland en woont sinds 2004 in Brussel. In haar eigen werk probeert ze een licht te werpen op de geschiedenis en de gevolgen ervan door in te zoomen op het persoonlijke leven van gewone mensen. Als performer werkte ze o.a. voor Mette Ingvartsen, Mette Edvardsen, Miet Warlop, Ivana Müller, David Weber-Krebs en Superamas. Ze werkte geregeld in de BUDA-studio’s (b.v. met Ingvartsen of Warlop, of voor haar eigen voorstelling Kroniek). VoorOphelia comes to Brooklyn – te zien tijdens Almost Summer festival in juni 2018 – werkte Katja samen met Davis Freeman en Dolores Hulan.

In residentie

28 jan 2018 – 23 feb 2018
Budatoren

On tour

22 feb 2018 – 22 feb 2018
BUDA tijdens End of Winter festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda