Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

LA PETITE ASSOCIATION (FR)

L’ARGENT

Aude Lachaise

“Toen ik aan het Laurent-project werkte, besloot ik een levend model, een naakte man, gedurende enkele minuten te tonen. Hij is zowel een levend model als een object van verlangen. Het eerste financiële aanbod dat ik deed bij het zoeken naar de danser lag onder het wettelijk minimumloon. Ik deed dit voorstel zonder na te denken, in relatie tot de duur van zijn optreden, de economie van het project, de arbeidsvoorwaarden die ik als danser al had geaccepteerd en mijn eigen salaris.
Vanuit deze vergissing begonnen we een correspondentie over geld, in relatie tot het dansveld maar ook als object van verlangen en als symbool van macht.
In BUDA onderzoeken we de status van het woord einde dans. Wat wordt verondersteld gezegd te worden, wat wordt verondersteld te worden gelezen. Hoe dans en performer samenleven met deze woorden.”

LA PETITE ASSOCIATION (FR)

Aude Lachaise woont in Parijs. Als performer, schrijver en choreograaf werkt ze aan de transversaliteit tussen dans en tekst.
De artistieke ervaring wordt gezien als een factor van persoonlijke en collectieve emancipatie. Identiteit en intimiteit worden gebruikt als materiaal voor nieuwe politieke gebaren en verhalen.
Het lichaam wordt gebruikt als experimenteerveld. Het is het laboratorium waarin de wegen van opsluiting naar emancipatie worden getest. Ze ensceneert zichzelf met haar dubbelzinnigheden om een complexe menselijkheid bloot te leggen. Het lichaam weerspiegelt de vragen en onderwerpen die door ons leven lopen, gender, seksualiteit, sociale en professionele identiteiten…

In residentie

26 sep 2022 – 01 okt 2022
Budatoren

On tour

Februari 2023 – December 2023
TPE, Bezons | festival Bien Fait! à micadanses, Paris | L’Onde théâtre Vélizy Villacoublay

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda