Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE)

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE): The Extraordinary Way She Moves

Nu sleutelt ze in de BUDA-studio’s aan de choreografische installatie The Extraordinary Way She Moves. Daarin stuwen industriële materie en een menselijke figuur elkaar voort. In bijna niet waarneembare bewegingen transformeert een groot zwart plastic zeil tot een levend, donker landschap. Intensiteit en snelheid vormen, vervormen en hervormen de materie. De kijker wordt uitgedaagd om al z'n zintuigen te gebruiken….

Lisa Vereertbrugghen (NL/BE)

Lisa Vereertbrugghen (°1986) is een in Brussel gevestigde choreografe, docent, dramaturg en onderzoekster. Sinds 2014 doet ze onderzoek naar hardcore techno-dansstijlen in verschillende formaten: voorstellingen, lecture-performances, performance-installaties en publicaties.  Als docent werkt ze samen met amateurs en professionals aan empowerment en fysieke bewustwording, sonische release technieken en performanceverschillen.

Ze werkte eerder bij kunstencentrum BUDA aan The performance formerly known as performanceThe Extraordinary Way She Moves en Softcore, a hardcore encounter.

Lisa Vereertbrugghen is een artieste verbonden aan het apap-netwerk, waar BUDA één van de partners is. Meer info over het netwerk vind je hier

In residentie

22 jan 2017 – 15 feb 2017
Budatoren / Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda