Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lydia McGlinchey (AU)

MadDoG

Lydia Mcglinche

In MadDoG werkt danser en choreograaf Lydia McGlinchey met gesproken tekst, dans en vocaal werk. Het werk wil de kijker verstrikken in een dichte ‘knoop’ van vervlochten maar verschillende materialen en lagen, geïnspireerd door de textielpraktijk van weven en kantwerk. Dit werk is beïnvloed door Gothic/horror en heavy metal.

Een knoop kan tegenstrijdigheden bijeenhouden. Denken vanuit de knoop vraagt om aandacht voor hoe de materiële wereld wordt bepaald door gewelddadige geschiedenissen. De knoop legt de manier bloot waarop verschillende materiële, historische en stilistische objecten met elkaar verbonden zijn, evenals de manier waarop macht verbonden is met bepaalde constellaties en deze structureert. MadDoG neemt een Batailleaanse opvatting van ‘basismaterie’ over en ontwricht het onderscheid tus-sen hoog en laag: de bimbo bestaat materieel gezien uit de profetes, het tapijt is ook discobal, het lichaam is tegelijkertijd hond en mens, bloei is verankerd in verval.

 

Artistieke directie Lydia McGlinchey
Performers Mate Jonjic, Lydia McGlinchey, Estefania Alvarez Ramirez
Textiel Elena Vloeberghen & Lydia McGlinchey
Kostuum Lynn Vanhoydonck
Componist & muzikant Iris o0ryxss (Iris Joana Therasse Nicaisse)
Lichtontwerp Caroline Mathieu
Geluidsontwerp Korneel Moreaux
Artistiek advies Bojana Cvejic
Co-research Stefa Govaert
Stemcoach Fabienne Seveillac
Productie Kunstenwerkplaats
Co-productie Kaaitheater, STUK, KAAP & VIERNULVIER
Met de steun van BUDA, TEXTURE Museum (Kortrijk)
Met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap & de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Lydia McGlinchey (AU)

Lydia McGlinchey (°1998) werd geboren in Sydney, Australië, en is van Peruaans-Ierse afkomst. Ze werkt momenteel als performer en maker en woont in Brussel. Lydia is opgeleid in dans/performance, maar werkt ook met textiel/vezelkunst. Lydia’s eerdere voorstelling FERAL werd gepresenteerd in Theater VIERNULVIER, Kaaitheater en kunstencentrum BUDA. Lydia heeft samengewerkt met Alix Eynaudi aan haar project Noa+Snow. Daarnaast werkte ze ook samen met Simon Van Schuylenbergh, Nathan Ooms, Stefa Govaart, Mischa Goldberg en Rosie Sommers.

In residentie

22 apr 2024 – 26 apr 2024
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda