Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Par Hasard (BE)

Malinconico

De residentie bij kunstencentrum BUDA is een werkresidentie naar aanloop van de premiere van Malinconico in deSingel op vrijdag 23 februari 2024. Tijdens deze schrijfresidenties van drie weken zal de tekst ruimtelijk onderzocht worden. De residentie wordt afgerond met een informeel toonmoment voor BUDA’s compañeros.

Par Hasard (BE)

Par Hasard is een hybride collectie (van Mira Bryssinck, Fred Libert en Laura Vroom) die work-in-progress cureert, workshops organiseert en eigen projecten maakt. Het werk vertrekt altijd vanuit experiment, toegankelijkheid en verbinding. De performances A Pair Of Socks en ZET U onderzochten de rekbaarheid van empathie. Hierna startte Mira een vooronderzoek rond melancholie (met de steun van Fred) dat de aanloop vormde naar deze voorstelling.

Malinconico werd op een horizontale manier gemaakt, de tekst is collectief tot stand gekomen, waarbij het hele team is uitgenodigd om bijdragen te leveren. Dit project wordt gedragen door kunstenaars en culturele werkers die niet alleen vanuit hun werk een gevoel voor melancholische poëzie hebben, maar ook de productielogica, representatie en welkomstcultuur in het theater in vraag willen stellen.

In residentie

11 dec 2023 – 22 dec 2023
Budasoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda