Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Federico Protto (UY/IT)

MAPA

Federico Protto

MAPA is een doorlopend artistiek onderzoek dat de continentoverschrijdende verwantschap tracht te versterken door verschillende aspecten en verhalen van migratie met elkaar te verweven. Het werk omvat praktijken van relateren, ontmoeten, voelen, in kaart brengen, onderhandelen, herinneren en verstrengelen om na te denken over territorium, afkomst, (samen)bestaan en het interpersoonlijke. Resultaat hiervan is een reeks performances, variërend van lezingen over workshops tot choreografische partituren en vindt periodiek plaats tussen Europa en Federico’s geboorteplaats Uruguay. Jimena Pérez Salerno en Carolina Mendonça werden ook uitgenodigd om deel te nemen aan MAPA.

In BUDA zal Federico onderzoek doen naar de 3e lecture-performance van de serie en verdere choreografische aspecten instuderen.

Federico Protto (UY/IT)

Federico Protto studeerde aan het Brusselse a.pass en de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen (AT). Zijn werk is ontwikkeld in en met verschillende artistieke entiteiten en instellingen waaronder Centro Cultural de España Montevideo (UY), Red Dawns queer and feminist Festival Ljubljana (SLV), MOMU Antwerp Fashion Museum/DeSingel Antwerpen (BE), The Green Corridor Brussel (BE), en a.pass Brussel (BE).

Zijn artistieke praktijk en onderzoek raakt aan performance, geluid en mode. “Ik overspan een hybride netwerk van materialiteiten, praktijken en medewerkers met als doel bij te dragen aan (im)materiële vormen en instrumenten voor dekoloniaal verwantschap.”

In residentie

11 dec 2023 – 22 dec 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda