Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Melissa Mabesoone (BE)

Maturation Station

Maturation Station_Anais Chabeur_promo

Momenteel werkt Melissa Mabesoone aan een audiovisueel werk dat glibberend door thema’s als blue economy, aquacultuur, voortplanting en sensualiteit, moederen, consumentisme, dierenleed en de vis- en voedselindustrie, performance en dramedy. Het bouwt voort op een onderzoek naar de oogsteelverwijdertechniek (eyestalk ablation: een techniek die sommige garnalenkwekers hanteren om vrouwelijke garnalen in instinctloze reproductiemachines te veranderen) en meer ethische oplossingen. Nadat Melissa samen met Anaïs Chabeur als onderzoekers van een fictief bedrijf een Europese conferentie rond blauwe economie infiltreerden, bereidt ze nu bij BUDA een scene voor waarin ze als garnalenkweker samen met haar collega’s gecoacht worden voor een belangrijke pitch.

creative europe logoapap logoFEMINISTFUTURES

Melissa Mabesoone (BE)

Melissa Mabesoone is een multidisciplinaire kunstenaar, acteur en regisseur. Haar werk was te zien bij OT301, Sale Docks, M HKA, en gepubliceerd in nY magazine. Ze performde voor Dora Garcia, Assaf Gruber, Lies Pauwels & NTGent en Peter Aers en speelde mee in de televisiereeks Onder Vuur en Juliet.
Al 10 jaar werkt ze samen met Oshin Albrecht onder de noemer ‘buren’. buren is huisartiest bij het Kaaitheater en maakt deel uit van het APAP-feminist futures netwerk.

In residentie

30 jan 2023 – 10 feb 2023
Penthouse Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda