Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Adaline Anobile (CH)

Mountains grow unnoticed

Adaline Anobile

Veranderde aandachtstoestanden zoals dromen en hypnose bieden een andere en bredere visie op kijken. Door het vervagen of vervormen van grenzen – van tijd, lichamen, gedachten, ruimtes, sensaties en beelden – nemen dromen en zogenaamde hallucinaties deel aan een perceptieve ervaring die de normen waaraan we gewend zijn doorbreken. Deze ervaringen verstoren de hiërarchieën van het perspectief en de domesticatie van de blik, en maken een meer poreuze en meervoudige ervaring met kijken mogelijk. Mountains grow unnoticed is een performance die vraagtekens zet bij hoe visies ontstaan in het midden van dingen. Tijdens het werkproces onderzoeken ze hoe het ritme van aandacht het kijken beïnvloedt. Ze beschouwen kijken als een kwestie van tijd.

Kan ritme toegang geven tot andere manieren van kijken en ons verhouden tot wat we zien?

Een project van Adaline Anobile, in samenwerking met Pauline Brun, Carolina Campos, Itxaso Corral en Leticia Skrycky

productie: Landslide

co-productie: C-Takt Dommelhof (BE) ; La Caldera (ES)

residenties en steun: Spai Nyamnyam (ES); Honolulu (FR); BUDA (BE); SACD Belgique; PARTS Summer Residencies (BE); PACO – pôle d’accompagnement collaboratif et ouvert initié par Habemus papam et Entropie Production (BE)

Dit project komt voort uit het onderzoek dat Adaline Anobile ontwikkelde aan het Istituto Svizzero di Palermo in 2021

*Mountains grow unnoticed is de openingsregel van een gedicht van Emily Dickinson uit ca. 1863

Adaline Anobile (CH)

Adaline Anobile (CH) is een transdisciplinaire kunstenaar die voornamelijk werkt als performer en choreograaf. Ze heeft een achtergrond in textiel, beeldende kunst, dans en filosofie. Ze zweeft tussen disciplines, formats en technieken en is in haar werk vooral geïnteresseerd in de performativiteit van de blik en experimenteert met verschuivingen in perceptie. Sinds 2021 doet ze onderzoek naar visie en veranderde aandachtstoestanden. Dit transdisciplinaire onderzoek omvat choreografische praktijken en performances, videowerken, schrijven en pinhole fotografie. Daarnaast is samenwerking ook een belangrijk onderdeel van haar werk en leven. In 2023/2024 neemt ze deel aan projecten van Laurent Pichaud; Pauline Brun; João Fiadeiro; Gaëtan Rusquet; Aurélien Dougé en Lucia Palladino.

In residentie

06 mei 2024 – 12 mei 2024
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda