Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Clarissa Baumann – cohue + Mariana Viana & Olavo Moreira (BR)

mouth, drool, hand

mouth, drool, hand

mouth, drool, hand is een denkbeeldige, bewegende dialoog met de Braziliaanse kunstenares Lygia Clark en haar performance Anthropophagic slobber uit 1973. Wanneer een draad uit de mond wordt getrokken transformeert de tongspier zich tot een eigen landschap.

Tijdens de residentie van twee weken onderzoeken ze choreografisch en geluidsmateriaal. Daarmee creëren ze een installatie waarin de grenzen van lichaam, taal en landschap samensmelten.

Clarissa Baumann – cohue + Mariana Viana & Olavo Moreira (BR)

Clarissa Baumann is beeldend kunstenaar en choreograaf. Net als haar werk – boeken, installaties, performances en video’s – verzet haar praktijk zich tegen generieke toewijzingen. Ze werd aanvankelijk opgeleid aan de Beaux-Arts in Parijs en volgde daarna het masterprogramma aan het ICI-CCN Montpellier in samenwerking met de Université Paul-Valéry Montpellier 3. Ze is medeoprichter van het collectief en choreografisch laboratorium cohue met andere kunstenaars.

Mariana Viana is choreografe en performer. Ze bekijkt dans vanuit een transdisciplinair perspectief. Beeldende kunst, decorontwerp, documentatie en schrijven verbeelden fictieve realiteiten in haar creatieve processen. Ze neemt deel aan het masterprogramma aan het ICI-CCN Montpellier in samenwerking met de Université Paul-Valéry Montpellier 3. Ze werd geboren in Brazilië, heeft jarenlang in Portugal gewoond en woont en werkt sinds 2019 in Montpellier.

Olavo Moreira is musicus, componist en instrumentalist. Hij is geïnteresseerd in het ontstaan van geluid in verschillende werelden, van zang tot geluidskunst, van elektroakoestische muziek tot podiumkunsten.

In residentie

19 feb 2024 – 01 mrt 2024
Budatoren
  • mouth, drool, hand
  • mouth, drool, hand

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda