Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Muna Mussie (IT/ER) & Sara Manente (IT/BE)

MuSa (werktitel)

Muna Mussie en Sara Manente komen naar BUDA voor de eerste residentie van hun nieuw project dat werkt met A.I., borduurwerk, touw en manden maanden.

“We zijn geïnteresseerd in materiële praktijken die plaatsvinden in het heden en niet zozeer in het resultaat, het artefact. Live-maken wordt een choreografie en mogelijke verhalen kunnen elkaar kruisen zonder noodzakelijkerwijs productief te worden. De vraag is hoe we de dramaturgie van dit maken kunnen weven en aan elkaar kunnen naaien. En hiervoor denken we erover om een derde niet-menselijke partij in te schakelen. Wat is het verschil tussen oude en nieuwe technologieën? Zijn oude technologieën verouderd en voor wie? Zijn nieuwe technologieën levendiger?”

Muna Mussie (IT/ER) & Sara Manente (IT/BE)

Muna Mussie (1978) is een Eritrese kunstenaar die in Bologna woont. Mussie onderzoekt de podiumkunsten en de scenische talen om vorm te geven aan de spanning die ontstaat tussen verschillende expressieve polen, door middel van gebaar, visie en woord. Ze begon haar artistieke carrière in 1998, als actrice/performer bij Teatrino Clandestino en Teatro Valdoca.

Sara Manente (1978, Venetië) studeerde dans en semiotiek voordat ze naar Brussel verhuisde, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Op basis van de beelden en materie van levende culturen en mycelium, in relatie gebracht met levende kunst, reflecteren haar meer recente projecten op de mogelijkheid van contaminatie tussen pedagogie, onderzoek, performance en publicatie, resulterend in een verscheidenheid aan formats.

In residentie

16 okt 2023 – 28 okt 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda