Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage

No Dreams, No Gold

No Dreams, No Gold

No Dreams, No Gold is een medley van mogelijke scenario’s. Elke piste triggert een andere tot je in een eindeloze loop zijsprongen verwart raakt. Met minimale middelen op het podium (een handvol rekwisieten, een paar laptops en microfoons, een kledingrek en een groen scherm) neemt de voorstelling de vorm aan van een hörspiel, een bandrepetitie, een karaokeavond, een huiskamerconcert, een compositieles, een toastmaster speech, een podcast en een kampvuurbiecht.

In dit doe-het-zelf decor en tussen al deze genres door vormen Ingrid en Lasse elkaars toestemming en toeverlaat. Een voorstelling over wat theater het beste doet: saamhorigheid creëren op echte en imaginaire plaatsen.


Choreografie Ingrid Berger Myhre en Lasse Passage Muziek Lasse Passage en Ingrid Berger Myhre Scenografie Ida Grimsgaard Lichtontwerp Fudetani Ryoya Audiovisuele ontwikkeling Sigurd Ytre-Arne Dramaturgisch advies Ann-Christin Berg Kongsness Muzikaal advies Kim Myhr, Jenny Hval Coproductie BIT Teatergarasjen (NO), Rosendal Teater (NO), Dansateliers Rotterdam (NL), Davvi Senter for Scenekunst (NO) Residenties Kunstencentrum BUDA (BE), Bunker (SI), DansiT (NO), Uferstudios / Tanzfabriek Berlin (DE) Gesteund door Advancing Performing Arts Project (apap) – FEMINIST FUTURES – a project co-funded by the Creative Europe Program of the European Union Productie Caravan Production

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage

Ingrid Berger Myhre is choreografe en danseres, en is momenteel gevestigd in Brussel. Ze nam deel aan de Research Studio’s ’17-18 bij P.A.R.T.S. (BE) en behaalde een master in Choreografie, Research en Performance van de opleiding ex.e.r.ce aan het Choreografisch Centrum van Montpellier (FR).

Taal en semiotiek staan centraal in haar artistieke werk. Ze maakte o.a. de solo BLANKS en, recenter, Panflutes and Paperwork, een samenwerking met componist Lasse Passage. Beide stukken werden geselecteerd voor Aerowaves (2018 en 2020).

Ze is geassocieerd choreograaf bij Dansateliers Rotterdam en wordt gesteund door de subsidie voor nieuwe makers van het Nederlands Fonds Podiumkunsten van 2019 – 2020.


Componist en opnamekunstenaar Lasse Passage begon zijn studie compositie aan de Griegakademiet in Bergen en voltooide daarna een bachelor in Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Zijn compositorische werk wordt gekleurd door de elektroakoestiek en de ritmische muziek, maar krijgt vorm via verschillende media en op verschillende manieren: akoestische stukken, conceptuele geluidsinstallaties, lo-fi elektronica en alternatieve popmuziek. Zijn veelzijdige benadering leidde al tot meerdere samenwerkingen in de onafhankelijke dans- en theaterwereld.

In de afgelopen jaren werkte hij in opdracht van onder andere percussie ensemble SISU, kamergroep Alpaca, solowerken voor Kristine Tjøgersen en Ole-Martin Huser Olsen en het acousmatische stuk Hei! dat werd geselecteerd voor het New York Electroacoustic Music Festival in 2017. Als songwriter bracht hij al twee platen uit: Stop Making Sense and Start Making Success en Sunwards.

In residentie

08 jan 2024 – 19 jan 2024
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda