Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

NOON COLLECTIEF (BE)

“Voor het afgelopen jaar voerden we een onderzoek naar immersiviteit en vragen rond samenzijn, in relatie tot menselijke en meer dan menselijke actoren. Het onderzoek bestond uit verschillende try-outs waarin we zochten naar verschillende manieren van verbinding (ook met de bezoekers).

Dit onderzoek bracht ons naar een nieuwe creatie wiens première gepland staat eind 2023. In BUDA openen we dit creatieproces: we verbeelden ons een wereld die grotendeels functioneert als een eco-systeem, waar alle media (tekst, beweging, geluid, ruimte) elkaar beïnvloeden. De scenografie zal een centrale rol spelen omdat deze de bezoekers zal gidsen doorheen het werk.

In deze residentie zullen we nog even dromen maar daarna de eerste concrete stappen zetten (m.b.t. samenwerking, ideeën voor de scenografie en bewegingswerk).”

NOON COLLECTIEF (BE)

NOON is een jong multidisciplinair collectief dat een reeks performatieve installaties creëerde rond vragen van samen zijn in de ruimtes die we delen. Het collectief is geïnteresseerd in het verstrengelen of versmelten van lichamen, in het creëren of eerder ontdekken van een symbiose.

In residentie

12 dec 2022 – 23 dec 2022
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda