Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Company 3arancia (FR)

Organicities

Gedurende de hele week zullen de onderzoekers-performers de fysiologische, poëtische en politieke matrix van het komende werk “organicities” (2024) van de compagnie 3arancia uitdiepen en verrijken. Ondersteund door verschillende instrumenten en praktijken zoals BMC®, Dreamwork® en verbonden door een gemeenschappelijke fasciapulsologische achtergrond, nodigt Marion Paulina, Sasha, Alison, Florence en Lindsey uit om samen met haar, somatische verkenningen te activeren die het creatieproces van het komende werk zullen voeden. Het werk “Organicities” zal worden uitgevoerd door oudere performers (60-70 jaar) met de bedoeling de ervaringen van andere wezens in het kader van het creatie- en onderzoeksproces te bevatten.

Company 3arancia (FR)

Marion Blondeau (FR) Cie 3arancia & Sasha Allen (BE/EN) & Paulina Voguel (CL/NL) & Alison Grace-Clissold (BE/EN) & Florence Augendre (FR/BE) & Lindsay Curtis (US/BE)

 

Marion Blondeau studeerde aan het CMDC in Tunis en vervolgens aan de Ecole des Sables in Senegal. Als choreograaf nam ze deel aan talrijke samenwerkingsverbanden in Frankrijk, Tunesië, Egypte, Palestina, Spanje en Zuid-Afrika. De afgelopen tien jaar heeft ze in haar creatieve werk, vanuit het perspectief van intersectioneel feminisme, de kwestie van vrouwenlichamen en hun stem in onze hedendaagse samenlevingen onderzocht, waarbij ze haar onderzoeksgebied heeft uitgebreid naar de landen rond de Middellandse Zee en Afrika. Ze performt ook voor Phia Ménard, geeft les en doet onderzoek naar fasciapulsologie® belichaamd in dans met Florence Augendre.

Marion Blondeau, Company 3Arancia, is geassocieerd kunstenaar bij CCNN/regie Ambra Senatore in het kader van het door het Ministerie van Cultuur en Communicatie ondersteunde systeem.

Website

In residentie

19 dec 2022 – 23 dec 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda