Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Method (CD/BE)

“Ouroboros“ a Sonic fiction by Method

method

Tijdens deze residentie zal Method werken aan de spirituele/psychologische praktijk die schaduwwerk heet en die bestaat uit het werken aan je trauma’s vertegenwoordigd door je schaduw zelf. De kant van onszelf die we niet laten zien en/of zelfs niet kennen. Hoe erken je je schaduw zelf, leer je erover en uiteindelijk, accepteer je het volledig met de ontberingen die ermee gepaard gaan. Alles door beweging en cycli. Net als de Oruboros die zijn eigen staart opeet, zijn er twee kanten in ons, het licht en de schaduw, de hemel en de aarde.

Method (CD/BE)

Method (Moïse Gombo Kamitatu) is geboren in Democratische Republiek Congo. Hij is een hip hop-, dans-, theatermaker/performer. Hij gebruikt zijn kennis van dansstijlen gebaseerd op de hip hop cultuur (zoals break-dance, hip hop, house etc) gemengd met verschillende theatertechnieken en zijn internationale levenservaring als kind/tiener die zijn ogen opende voor de verscheidenheid aan culturen die er bestaan en bepaalde spirituele praktijken die hij leerde (zoals het pad van kennis, het pad van devotie, energie die gebaseerd is op meditatie in al zijn vormen: zingen, yoga, affirmaties, geloof, etc).
Hij gebruikt deze als instrumenten om de psychologie achter de menselijke geest/gedrag te creëren en te bevragen, wat ons maakt tot wie we zijn en waarom, de verschillende dynamieken die in onszelf en overal om ons heen bestaan.

In residentie

10 jan 2022 – 16 jan 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda