Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sophie Anna Veelenturf (NL) & Doris de Vries (NL)

Linkse gaatjes

Samen met Doris de Vries werkt Sophie Anna aan haar documentaire theatervoorstelling over politiek, seksualiteit en daten. Samen zullen ze proberen een manier te zoeken om tekst, audio en beeldmateriaal samen te brengen. Hoe kan het lichaam en de stem van één actrice meerdere (politieke) identiteiten verbeelden op een podium?

Sophie Anna Veelenturf (NL) & Doris de Vries (NL)

Sophie Anna Veelenturf (1999) komt oorspronkelijk uit Amsterdam en verhuisde in 2019 naar Gent om een opleiding theater te volgen aan KASK. Naast haar werk in het theater is Sophie Anna een fervent zangeres, wat ze momenteel doet als een van de acteurs in Funeral van Ontroerend Goed. Op dit moment ontwikkelt ze haar werk als theatermaker en performer als onderdeel van de masteropleiding aan KASK.

Doris de Vries (1999) is een regisseur, choreograaf en performer oorspronkelijk uit Amsterdam, momenteel gevestigd tussen Dublin en Amsterdam. Sinds haar afstuderen in Drama en Engelse Literatuur aan het Trinity College Dublin in 2021 heeft ze gewerkt als performer, regisseur en dramaturg. Ze was assistent dramaturg bij ITA voor The Damned van Ivo van Hove in mei 2022 en werkte als assistent-regisseur met Leopold Witte aan Door de Bank Genomen: 10 Jaar Later.

In residentie

18 mrt 2024 – 22 mrt 2024
Budatoren
11 apr 2024 – 15 apr 2024
Budatoren

On tour

10 mei 2024 – 11 mei 2024
Kazematten Gent

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda