Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Loreto Martínez Troncoso (ES) & Elena Biserna (IT)

Pour commencer, ne me contredis pas! Un dialogue ventriloque.

Loreto Martínez Troncoso

Ze zullen dit verblijf gebruiken om de reeks performatieve handelingen te verrijken, het nemen van het woord en het lichaam met elkaar te verweven, het in beweging brengen van woorden en dat van hun spieren, alsook het op gang brengen van nieuw schrijven, het nemen van woorden. Daarnaast zullen ze verder zoeken naar archieven, om andere stemmen, andere teksten te verzamelen. Tijdens deze residentie zullen ze ook een actiemethode bepalen om het project in specifieke institutionele contexten te verankeren (ziekenhuis, rechtbank, school…).

Loreto Martínez Troncoso (ES) & Elena Biserna (IT)

Loreto Martínez Troncoso’s onderzoek is een hardnekkige bevestiging van het bestaan dat zich ontvouwt door aanwezigheid, stem, spraak. Spreek, handel, wees daar, nu. Of deze bevestiging van aanwezigheid delegeren aan apparaten: teksten, opnames, films. Of zelfs ruimtes openen voor meervoudig en collectief spreken; zwijgen, luisteren, om andere stemmen te laten opkomen.

Elena Biserna is een onafhankelijke kunsthistorica en occasioneel curator, gevestigd in Marseille, Frankrijk. Ze schrijft, spreekt, onderwijst, is curator, facilitator van workshops of collectieve projecten, maakt radio en treedt soms op. Haar interesses zijn gericht op luisteren en op contextuele, op tijd gebaseerde kunstpraktijken in relatie tot stedelijke dynamiek, sociaal-culturele processen, de publieke en politieke sfeer.

In residentie

03 mei 2022 – 15 mei 2022
Budatoren

On tour

23 sep 2022 – 12 feb 2023
3 bisf Centre d'arts contemporains, Aix-en-Provence
  • Loreto Martínez Troncoso

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda