Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Daniela Bershan

Radically Reproducing Together

Trefwoorden: #
Daniela Bershan

Over de hele wereld maken sociale bewegingen ons bewust over de staat van permanent systemisch geweld en ongelijkheid, de permanente destructie van onze natuurlijke rijkdommen, de permanente evaluaties van onze levens en de schijnbaar permanente verdeeldheid onder elkaar. De manier waarop de relatie tussen reproductie en productie georganiseerd is, is een sleutel om te begrijpen hoe deze verdelingen werken en om ze zichtbaar te maken. Wanneer we begrijpen dat als we iets doen, de manier waarop niet neutraal is en dat dit intrinsiek gelinkt is aan systemen van uitbuiting en destructie, kunnen we beginnen met onszelf te positioneren en graduele veranderingen te creëren die deelnemen aan generatieve, voedende en herstellende praktijken.

In Radically Reproducing Together plaatsen we onze eigen reproductie en voeding centraal en kijken we op een experimentele, creatieve en belichaamde manier naar hoe dit onze manier van zijn en het samen (her)maken van de wereld op een dagelijkse basis kan veranderen in een meer-dan-menselijke wereld. We zullen samen koken en eten, rusten en schoonmaken, praten en lezen, elkaar helpen, slapen en dromen, samen rituelen maken, denken, voelen, stil zijn en leren.

Residentie ism KASK.

Daniela Bershan

Daniela Bershan a.k.a. Baba Electronica is kunstenaar, DJ en onafhankelijk onderzoeker. Door haar werk – variërend van sculptuur en performance tot gemeenschapsvorming en geluid – stelt ze praktijken van collectieve intimiteit en zorg voor als een manier om affectieve en relationele structuren te bestuderen en te eren. Daniela is medeoprichter en regisseur van FATFORM (NL).

In residentie

15 mrt 2021 – 19 mrt 2021

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda