Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Magdalena Bournot & Thalia Pigier (AR/FR)

Reenacting NONA

Reenacting NONA

Reenacting NONA is een project over mijn grootmoeder, onze relatie, en de esoterische wil om ze te doen herleven via een andere vrouw. Dit is de eerste residentie voor dit experimentele en transdisciplinaire project, tussen film en performance. Het wordt dus een onderzoeks- en schrijfresidentie.

Magdalena Bournot & Thalia Pigier (AR/FR)

Magdalena Bournot is een Argentijnse onderzoekster, film- en theatermaakster, gevestigd in Parijs. Ze studeerde geesteswetenschappen in Barcelona (UPF), theater & film in Lyon (ENS), en schreef haar thesis over Latijns-Amerikaanse Medeas aan de Université Paris Nanterre, waar ze ook regie, dramaturgie en geschiedenis van theater doceerde. In 2021 ging haar eerste speelfilm in première, Viaje a la semilla.

Thalia Pigier is performer, choreograaf en regisseur en behaalde een master in dramaturgie aan de Ecole Normale Supérieure. Ze volgde een acteursopleiding aan het 19e Conservatorium en een regisseursopleiding aan de Federale Universiteit van Rio de Janeiro. Daarna ontwikkelde ze een artistiek onderzoek gebaseerd op geïmproviseerde performance, dat begon met een residentie in het EXERCE-programma en werd voortgezet in het Tictac Art Centre. Na voor verschillende choreografen gewerkt te hebben, richtte ze haar eigen gezelschap op, Projet Total.

In residentie

27 jun 2022 – 03 jul 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda