Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Rémy Héritier (FR)

Rémy Héritier (FR): Here, then

Nu werkt hij er aan Here, then. Daarin past hij met beeldend kunstenares Marcelline Delbecq het principe van de Camera Obscura toe op dans. Achter een zwart gordijn bewegen vijf dansers, terwijl je op de voorgrond hun live projectie ziet – op de analoge manier, hier komt niets digitaal aan te pas! De dansers komen ook geregeld op de voorgrond, zodat er een interessante dialoog ontstaat tussen de twee diepteniveaus. De teksten suggereren allerlei nieuwe betekenissen.

Rémy Héritier (FR)

Rémy Héritier is choreograaf en danser. Sinds 2005 heeft hij een dozijn werken gecreëerd in verschillende contexten, in en buiten het theater. Zijn stukken omvatten Percée Persée, Une étendue, Dispositions, Facing the Sculpture, Jeux chorégraphiques met Laurent Pichaud, Here, then met Marcelline Delbecq, Une danse ancienne (Lausanne, Grenoble en Cajarc), Une forme brève en L’usage du terrain (Pantin en Vitry).

Rémy Héritier verkent in zijn choreografisch schrijven de herhaalde vluchtige, ruimtelijke lagen van een plaats. Hij graaft in de diepte van het verleden om het heden te bereiken. Deze archeologische opgraving in een bepaalde context samen met zijn persoonlijke dansgeschiedenis en die van zijn collega’s, stelt hem in staat om begrippen die verband houden met andere disciplines zoals intertekstualiteit, re-enactment of het Derde Landschap te integreren in zijn werk. Op die manier tracht hij een nieuwe poëtica van het gebaar te starten.

Zijn werk werd getoond in Frankrijk, Europa, de VS en Japan

In residentie

12 okt 2015 – 22 okt 2015
Budascoop

On tour

25 nov 2015 – 25 nov 2015
Le Vivat Armentières, i.k.v. NEXT festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda