Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Rémy Héritier (FR)

Rémy Héritier (FR): Here, then

Nu werkt hij er aan Here, then. Daarin past hij met beeldend kunstenares Marcelline Delbecq het principe van de Camera Obscura toe op dans. Achter een zwart gordijn bewegen vijf dansers, terwijl je op de voorgrond hun live projectie ziet – op de analoge manier, hier komt niets digitaal aan te pas! De dansers komen ook geregeld op de voorgrond, zodat er een interessante dialoog ontstaat tussen de twee diepteniveaus. De teksten suggereren allerlei nieuwe betekenissen.

Rémy Héritier (FR)

Rémy Héritier (°77) leeft en werkt in Parijs en Rijsel. Sinds 1999 danste en werkte hij o.a. bij Philipp Gehmacher, Mathilde Monnier en Loïc Touzé en sinds 2006 maakt hij producties die te zien zijn  in toonaangevende huizen als Pompidou Parijs, Montpellier Dance, TanzQuartier Wenen, Pact Zollverein-Essen en in Amerika.

In 2013 resideerde hij Palais de Tokyo in Parijs en werd beloond met de Zweedse IASPIS Grant. Hij werkte eerder bij BUDA aan Percée Persée, dat op 24.01.14 in het kader van Vivat La Dance in première ging in Budascoop.

In residence

12 Oct 2015 – 22 Oct 2015
Budascoop

On tour

25 Nov 2015 – 25 Nov 2015
Le Vivat Armentières, i.k.v. NEXT festival

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda