Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lydia McGlinchey

Research residency

In deze residentie bestudeert Lydia de werking van abstractie in dans en stem. Ze onderzoekt de mogelijkheden om het lichaam op te laden en te structureren als een vorm van abstractie die functioneert door formele uitwerking in plaats van formele reductie.

Lydia McGlinchey

Lydia McGlinchey (°1998) werd geboren in Sydney, Australië, van Peruaans-Ierse afkomst. Ze werkt momenteel als performer en maker en woont in Brussel. Lydia is opgeleid in dans/performance, maar ze werkt ook met textiel/vezelkunst.

Lydia’s podiumwerk FERAL was te zien in Theater VIERNULVIER, Kaaitheater en Kunstencentrum BUDA in 2022/23. Momenteel ontwikkelt Lydia een nieuw podiumwerk getiteld MadDoG dat eind 2024 in première zal gaan. Lydia studeerde aan P.A.R.T.S waar ze haar MA in choreografie en dansopleiding behaalde. Lydia werkte samen met Alix Eynaudi aan haar project Noa+Snow. Ze werkt samen met Simon Van Schuylenbergh aan zijn project Ne Mosquito Pas en is co-onderzoeker voor het aankomende werk Dark Habits. Daarnaast speelde ze in The Honey House van Nathan Ooms en treedt ze momenteel op voor Mischa Goldberg en Rosie Sommers in het Duitse Staatstheater.

In residentie

27 feb 2023 – 03 mrt 2023
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda