Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Klara Kirsch & Milena Bühring (DE)

Science of Admiration

ScienceofAdmiration

Science of Admiration gaat over de sociaal-politieke kracht van de fancultuur in relatie tot archetypische fanbeelden en -objecten. Het interactieve, performatieve workshopformat bevraagt stereotypen en plaatst de fan in het middelpunt van het verhaal in plaats van de verafgode figuur. Wat gebeurt er als we fandom zien als een zachte rebellie tegen maatschappelijke normen? Hoe kan de kracht van fans een verschil maken in politieke en digitale landschappen?

Tijdens hun residentie in BUDA willen de twee kunstenaars de verschillende draden van het lopende onderzoek verbinden met praktische oefeningen om het repetitieproces te starten. Het doel van de residentie is het uitproberen van verschillende scenario’s en het afronden van het performance concept.

Klara Kirsch & Milena Bühring (DE)

Klara Kirsch en Milena Bühring zijn twee performance- en mediakunstenaars uit Berlijn die sinds 2020 samenwerken als duo. Hun werk verkent thema’s als genderverlangen, hunkering, nostalgie en menselijke tegenstellingen op het snijvlak van realiteit en fictie. Ze hebben een multimediale aanpak in de context van beeldende kunst, theater en performance en richten zich op verbindingen tussen media en emotie, publiek en privé, realiteit en verbeelding.

In residentie

09 okt 2023 – 20 okt 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda