Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Raquel André & Cristina Carvalhal (PT)

Set The Table

Set The Table

SET THE TABLE is een voorstelling gebaseerd op verhalen van vrouwen die wonen in Portugal, Kroatië, Roemenië en België.
In deze voorstelling komt een groep vrouwen samen om een tafel te dekken, om een tafel te bouwen, om een landschap-tafel te zijn voor een ontmoeting. Elk deel van deze tafel is een stukje van een puzzel met eeuwen van onvertelde verhalen, en woorden die benoemd moeten worden: honger, thuis, ontmoeting, werk, intimiteit, macht, toekomst en zovele andere. Hoeveel verhalen liggen er opgeslagen in de precieze manier waarop een lichaam zichzelf organiseert, of wordt georganiseerd, om te eten? Een tafel is een organisch lichaam. Een gemuteerd meubelstuk. Een UFO op het tapijt in de woonkamer.

In BUDA zullen zij samenwerken met een groep plaatselijke vrouwen om te horen over hun persoonlijke levensverhalen. Er zullen veel theater-gebaseerde groepsoefeningen zijn die hopelijk zullen inspireren tot een vriendelijke omgeving waarin ze een wederzijds begrip delen, hun sterktes en kwetsbaarheden, hun vreugdes en hun problemen, die grote en kleine kwesties die ons dagelijks leven vormen, communiceren. In de BUDA-residentie willen ze een gevoel krijgen van diepgaand contact met zichzelf en met anderen.

Raquel André & Cristina Carvalhal (PT)

Cristina Carvalhal (Lissabon, 1966) actrice, regisseur en pedagoge. Met een graad in Theater en Educatie aan de Escola Superior de Teatro e Cinema, studeerde ze ook bij o.a. Eimuntas Nekrosius en Kristian Lupa. Sinds 2004 is zij de oprichter en artistiek directeur van Causas Comuns, een Portugees gezelschap voor podiumkunsten.

Raquel André (1986, Portugal) artiest, performer en actrice. Master in uitvoerende kunsten aan de UFRJ (BR). Auteur en bedenker van Collection of People, een project dat sinds 2014 wordt gepresenteerd op verschillende locaties in de wereld en dat shows, tentoonstellingen, conferenties, een boek, online projecten en performances omvat.

In residentie

23 jun 2022 – 27 jun 2022
Budatoren

On tour

15 sep 2022 – 20 nov 2022
Lisbon (Portugal), NEXT Festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda