Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Shake your Skills #1

Trefwoorden: #

Een project van Happynest/Superamas, detheatermaker, Next en kunstencentrum BUDA.

Met deelname van: Anna Ten, Compagnie Paradoxos, La Lune Qui Gronde, Mooni van Tichelt, Rachid Laachir, Marie Schraepen en Sophia Bauer.

Via twee verschillende calls selecteren Superamas/Happynest – in Noord-Frankrijk – en BUDA met detheatermaker – in Vlaanderen – elk drie jonge artistieke praktijken of pas afgestudeerde kunstenaars(-collectieven). Superamas doen dat ihkv van hun jaarlijkse call – Buda en detheatermaker lanceren een nieuwe call bij laatstejaars master-studenten en organisaties voor talentontwikkeling in de kunsten in Vlaanderen en Brussel.

Het project Shake your skills laat pas afgestudeerde kunstenaars(-collectieven) samenwerken in een peer to peer groep, in verschillende residenties.

In capsule 1 ligt de focus op het delen van de projecten waaraan ze willen werken en van kennis en tools tussen jonge kunstenaars onderling en kunstenaars met een iets langer parcours die de residentie begeleiden. Het project wil in deze residentie inzetten op een niet-hiërarchische overdracht van kennis, uitwisseling van praktijkervaringen en ontwikkeling van die métiers die in kunstopleidingen soms onderbelicht blijven – geluidsontwerp, scenografie, kostuums, dramaturgie, licht, … Het project voorziet in deze residentie geen individuele residentie-tijd maar focust op collectief werken aan de vragen, moeilijkheden en insteken uit de zes verschillende projecten – vanuit de expertise van de begeleidende kunstenaars.

De kunstenaars die begeleiden worden geselecteerd door Superamas/Happynest, Buda en detheatermaker op basis van hun expertise, een eigen (artistiek) discours en pedagogische interesse.

een project van Happynest/Superamas, detheatermaker, Next en kunstencentrum Buda – met de steun van de Vlaamse Overheid en de Region Hauts-de-France in het kader van de culturele samenwerking.

In residentie

01 sep 2022 – 07 sep 2022
Budascoop & Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda