Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ingrid Berger Myhre

Spelling Spectacle

spelling spectacle

Spelling Spectacle is een performance over logica, gevolg en mogelijkheid van Ingrid Berger Myhre, gemaakt en uitgevoerd samen met Nicola Gunn en Ida Wigdel. Met “als, dan” als onderliggende gedachte, onderzoekt het stuk hoe een coherente choreografische gedachtegang eruit kan zien. Wat bepaalt wat volgt, en hoe? Op basis van welke elementen krijgt iets betekenis? En wat zegt dat over de achtergrond van onze lezing?

De titel Spelling Spectacle is een alliteratie, waarin beide woorden een dubbele betekenis hebben. Allebei roepen ze een gevoel van magie op, naast hun letterlijke betekenis die betrekking heeft op lezen of zien. ‘To spell’ is iets uitspellen, maar ‘a spell’ is een magische spreuk;‘spectacle(s)’ is een spektakel om te bekijken, of een bril om mee te zien.

‘Deze twee weken in BUDA zijn de laatste twee voor onze première op SPRING festival in Utrecht. Het is onze montageperiode, dus het moment waarop de finale artistieke keuzes gemaakt worden, het choreografische materiaal wordt afgewerkt, en alle elementen (choreografie, licht, geluid, scenografie) samen komen tot een voorstelling.’

Ingrid Berger Myhre

Ingrid Berger Myhre is choreografe en danseres, en is momenteel gevestigd in Brussel. Ze nam deel aan de Research Studio’s ’17-18 bij P.A.R.T.S. (BE) en behaalde een master in Choreografie, Research en Performance van de opleiding ex.e.r.ce aan het Choreografisch Centrum van Montpellier (FR).

Taal en semiotiek staan centraal in haar artistieke werk. Ze maakte o.a. de solo BLANKS en, recenter, Panflutes and Paperwork, een samenwerking met componist Lasse Passage. Beide stukken werden geselecteerd voor Aerowaves (2018 en 2020).

Ze is geassocieerd choreograaf bij Dansateliers Rotterdam en wordt gesteund door de subsidie voor nieuwe makers van het Nederlands Fonds Podiumkunsten van 2019 – 2020.

In residentie

02 mei 2023 – 13 mei 2023
Budascoop

On tour

18 mei 2023 – 19 mrt 2024
SPRING - Utrecht | Korzo - Den Haag | Theater Rotterdam - Rotterdam | Sommerszene - Salzburg | Dansens Hus - Oslo | Meteor Festival, BIT teatergarasjan - Bergen | Nona - Mechelen | AINSI - Maastricht

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda