Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Supernova

Tijdens de residentie in BUDA gaan Cuqui Jerez en Óscar Bueno verder met het creatieproces van Supernova. Supernova is het derde deel van een trilogie. Het wordt de prequel van Mágica y Elástica wat op zijn beurt de prequel van Las Ultracosas is. De wereld voor de wereld ervoor. Het is een explosie. Het is een solo. Eén superster. Eén lichaam. Er zullen twee werkkaders zijn: een choreografische en een muzikale. Qua choreografie zullen Jerez en Bueno verder onderzoek doen naar het idee van een autonoom lichaam dat aan productiviteit ontsnapt en door de ruimte beweegt in een poging zichzelf te begrijpen als onderdeel van een samenstel van microkrachten. Op muzikaal gebied ontwikkelen ze een muzieklandschap dat explodeert en zich verspreidt. Het versmelt weer en scheidt weer. Het benadert het idee van explosie door het genereren van spanningen, harmonische wrijvingen, groei van volumes en verspreiding van intensiteiten.

Cuqui Jerez & Óscar Bueno (ES)

Cuqui Jerez
Cuqui Jerez is kunstenaar, choreograaf en performer. Nadat ze in de jaren negentig als danseres en performer met verschillende choreografen in Europa werkte, begon ze in 2001 haar choreografisch werk te ontwikkelen. Sindsdien heeft ze voorstellingen gecreëerd die op talrijke festivals in Europa, de VS en Latijns-Amerika te zien waren. Haar hoofdactiviteit is creatie, maar ze neemt ook deel aan verschillende onderzoeks-, curator-, onderwijs- en publicatieprojecten. Ze maakt deel uit van het collectief Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.cuquijerez.com
www.dorothymichaels.es

Óscar Bueno
De praktijk van Óscar Bueno beweegt zich non-stop tussen het muzikale, het choreografische en het visuele, op een min of meer vooropgezette manier. Hij is auteur maar begeleidt ook processen van andere kunstenaars. Hij heeft zijn werk en samenwerkingen gepresenteerd in ruimtes als: Mercat de les Flors, Teatros del Canal, Centro Conde Duque, BUDA, Kaai theater, farº festival, La Casa Encendida, MACBA, CA2M, Museo Reina Sofía, Matadero Madrid, Tanzquartirer, PNEU, etc. Hij maakt deel uit van het collectieve project Dorothy Michaels – Bureau voor artistieke productie en onderzoek.
www.osburo.com
www.dorothymichaels.es

In residentie

30 mei 2023 – 07 jun 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda