Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Clara Chabalier (FR)

The Defense against the survivors.

Clara Chabalier

Het stuk is geïnspireerd op de roman van Adolfo Bioy Casares, gepubliceerd in 1940: De uitvinding van Morel.

Het team zal verder gaan met de creatie van het stuk en de repetities. De scenograaf zal er zijn om elementen van decor en scenografie te leveren.

Het stuk gaat over een man die zijn toevlucht zoekt op een eiland waarvan hij denkt dat het verlaten is. Terwijl hij denkt dat hij alleen is, ziet hij andere bewoners op het eiland, die zich op een vreemde manier gedragen: ze dansen, spelen, lachen, ondanks de stormen en orkanen die het eiland teisteren. Hij besluit zijn paranoia te overwinnen en naar de groep toe te gaan.

De vluchteling begrijpt dan dat wat hij ziet het beeld is van een groep die 10 jaar geleden een week vakantie op het eiland doorbracht; dat deze Week in een lus draait, voor de eeuwigheid; dat de originelen dood zijn, de te krachtige sensoren hebben ze van de oppervlakte naar binnen toe verbrand: de verklaring van de beroemde plaag.

Faustina bestaat niet meer. Alles wat overblijft is dit beeld van Faustina, voor altijd ontoegankelijk.

Daarom besluit hij de uitvinding te activeren om zichzelf in de film van de Eeuwige Week te integreren voor altijd.

la défense devant les survivants

Clara Chabalier (FR)

Het gezelschap Petrole, opgericht in 2009, verdedigt een hedendaags, creatief theater. De voorstellingen van het gezelschap onderscheiden zich door een kruisbestuiving van disciplines: componisten, beeldend kunstenaars en videografen worden regelmatig uitgenodigd om hun universum te delen. Verenigd rond een kern van trouwe kunstenaars en technici, streeft het gezelschap ernaar een dialoog op gang te brengen tussen de elementen van de voorstelling: de tekst wordt in de brede zin van het woord beschouwd, met inbegrip van geluid, licht, muziek, video.
De voorstellingen van het gezelschap Pétrole geven uitdrukking aan een verlangen om te werken aan taal, aan een steeds hernieuwde poging, met verve, dat begrip en delen mogelijk zijn, voorbij woorden.

In residentie

25 apr 2022 – 30 apr 2022
Budascoop

On tour

09 mei 2022 – 09 feb 2023
La Comédie de Reims, Théâtre de l'Echangeur, Théâtre de Lorient, Le Granit - Scène nationale de Belfort

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda