Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Leticia Skrycky (UR/PT)

THE ORANGE SITE

Leticia Skrycky

THE ORANGE SITE (voorlopige titel) is een lappendeken van verschillende vragen en praktijken: Hoe kan het podium ons omarmen en de sleutel bieden om collectief een delicate staat van aandacht te openen? Hoe kan licht een plek worden om binnen te stappen? Kunnen we het visuele ook aanraken en zo de subtiele verschuivingen voelen in de lucht die ons omringt? Kunnen we waarnemen hoe materie meerdere en naast elkaar bestaande tijdperken creëert?

In dit werk onderzoekt Leticia Skrycky de idee om kleur waar te nemen als een langdurig en relationeel proces. Ze belicht en beschildert oppervlakken om zo hun toonaard naar boven te halen. Die lichtreflecties dienen op hun beurt als een manier om ruimte en tijd bloot te leggen.

In BUDA vindt de eerste residentie van dit project plaats. Dit kan leiden tot een toekomstige performance, film en publicatie.


Onderzoek en creatie: Leticia Skrycky
Samenwerking: Adaline Anobile, Aline Belfort en Martin Batallés.
Met dank aan Manuela Uranga, Carolina Campos, Maura Grimaldi, Bibi Dória en het Fantástico-team

Leticia Skrycky (UR/PT)

Leticia Skrycky is een Uruguayaanse lichtontwerpster en -maakster die momenteel in Lissabon woont. Haar werk richt zich op dans en performance. Met lichtontwerp als uitgangspunt onderzoekt ze co-creatiepraktijken en relationele krachten die samenkomen op het podium, waarbij zowel menselijke als niet-menselijke factoren betrokken zijn.
Ze heeft samengewerkt met artiesten als Tamara Cubas, María Jerez, João Fiadeiro, Carolina Campos, Vera Mantero, Jonathan Uliel Saldanha, Latifa Laâbissi, Nadia Lauro en Doris Uhlich.

In residentie

18 mrt 2024 – 30 mrt 2024
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda