Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Chloe Chignell & Sven Dehens

Amina Szecsödy (SE)

Shadow Text

Shadow Text

Shadow Text activeert mythologieën ontleend aan de literaire landschappen van Les Guerilleres, een roman van Monique Wittig en de sonische landschappen van de elektronische muzikante Eliane Radigue. Via sequenties van lezen en luisteren wordt het publiek uitgenodigd binnen te treden in een landschap van gefragmenteerde scènes, waar het gebruik van taal en geluid leidt door een geheimzinnige en decadente verbeelding.

Shadow Text wordt ondersteund door: WorkspaceBrussels, Cité Internationale des Arts, Parijs, kunstencentrum BUDA Kortrijk & Werkstatt Frankfurt.
Chloe Chignell & Sven Dehens

Chloe Chignell (AU/BE) is een in Brussel gevestigde kunstenaar die werkt rond tekst, choreografie en publicaties. Chloe beschouwt het lichaam als het centrale probleem, de centrale vraag en de centrale locatie van haar onderzoek. Ze investeert in schrijven als een lichaamsbouwende praktijk, waarbij ze de manieren onderzoekt waarop taal ons maakt. Ze is mede-eigenaar van rile*, een boekhandel en projectruimte voor publicatie en performance, samen met Sven Dehens. Ze studeerde af aan a.pass (BE, 2020) en aan de onderzoekscyclus van P.A.R.T.S (BE, 2018) en ze geeft les aan ISAC.

Amina Szecsödy (SE)

Amina Szecsödy (1995, Zweden) is een choreograaf die tussen Frankfurt en Brussel woont. Haar werk bevat citaten, sound design, scriptwriting en samenwerking, en kanaliseert de dissonante stemmen van het verleden en de toekomst in het onmiddellijke heden. Szecsödy heeft een BA in Performing Arts van de Malmö Theatre Academy en voltooit momenteel haar MA in Choreography and Performance aan de Universiteit van Giessen.

In residentie

05 dec 2022 – 17 dec 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda