Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

LostMovement Collective (BE/GR/MX)

Touch has memory

LostMovement Collective

Vertrekkend vanuit de notie van het lichaam als archief richt deze residentie zich op het onderzoeken van de herinnering en ervaring van aanraking en de relatie met geluid. Door middel van interviews en één-op-één ontmoetingen met lokale mensen verzamelen ze geschreven en audio materiaal dat verband houdt met herinneringen aan aanraking. Door gebruik te maken van instant compositie en choreografie als leidraad voor hun creatie, willen ze een ruimte creëren voor dialoog met het verzamelde materiaal.
Tijdens hun residentie bij BUDA zullen ze het onderzoekswerk afronden dat ze tijdens de twee vorige residenties, Codedans (BE) & Isadora Duncan (GR), hebben gedaan en een performance-stuk creëren.

LostMovement Collective (BE/GR/MX)

Dieter Defurne (BE) is een beweger, danser, leraar, multidisciplinaire kunstenaar in ontkenning, een zelfsaboterende, twijfelende dansmaker en bewegingsonderzoeker. Hij is actief als onafhankelijk kunstenaar in Gent België en hij focust op zijn eigen onderzoek naar het lichaam-als-archief en de methode van Lingering dans, die vertrekt van het idee om tijd te nemen voor beweging om te verschijnen door externe factoren.

Maria Pisiou (GR) is performer, choreograaf en onderzoeker, gevestigd in Amsterdam. Haar choreografisch en conceptueel werk komt tot uiting door de compositie van partituren, geluid, video en beweging om zo meeslepende omgevingen te creëren. Ze waardeert het element toeval en mislukking en beschouwt ze als motiverende krachten die verschuivingen kunnen veroorzaken in reeds gedefinieerde patronen en bewegingsgewoonten.

Fernanda Gonzalez Morales (MX) verenigt haar achtergrond in geschiedenis, dans en theater om momenten van transitie te benaderen met een focus niet op statische realiteiten maar op onderling verbonden mogelijkheden. Haar praktijk is ingebed in feministische en decoloniale kaders die een kritisch begrip bieden van onze huidige sociaal-politieke en affectieve omstandigheden en die het zich opnieuw voorstellen van alternatieve toekomsten vergemakkelijken.

In residentie

04 apr 2022 – 17 apr 2022
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda