Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Qalqalah قلقلة & Mounira Al Solh (FR/LB/NL/MA/SY)

Toward NOA #5 Inhabiting rituals of living and grieving

Trefwoorden: #
Qalqalah

Kunstenares Mounira Al Solh en het redactiecollectief Qalqalah قلقلة voeren een gezamenlijk onderzoek naar vormen van gemeenschappelijk leven, de productie van feministische ruimten en gebaren, en de uitvinding van rituelen van zorg en rouw voor de levenden en de doden, in verschillende talen. Het is verankerd in de geschiedenis van het begijnhof in Kortrijk en België en de hedendaagse reactivaties ervan. Dit onderzoek zal leiden tot de uitgave van het 5de nummer van NOA (Not Only Arabic), een performatief tijdschrift geïnitieerd door Mounira Al Solh, via een reeks ontmoetingen en workshops in Buda.

Qalqalah قلقلة & Mounira Al Solh (FR/LB/NL/MA/SY)

Qalqalah قلقلة is een redactioneel en curatorieel platform, opgericht in Frankrijk in 2018. Het is gewijd aan de productie, vertaling en verspreiding van artistiek, theoretisch en literair onderzoek in het Frans, Arabisch en Engels. Voor dit project wordt het vertegenwoordigd door Line Ajan, Virginie Bobin en Salma Mochtari.

Mounira Al Solh is een beeldend kunstenares die video en video-installaties, schilderen en tekenen, borduurwerk en performatieve gebaren omvat. Ze vertelt verhalen en engageert zich tot een voortdurende getuigenis van feministische kwesties, oorlogen, talen en moedertalen, migraties en een constante zoektocht naar het zelf, als deel of als tegenpool van sociale en culturele verplichtingen en opgelegde contexten. Ze woont en werkt tussen Libanon en Nederland.

In residentie

18 apr 2022 – 20 apr 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda