Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jean Luc Ducourt (FR/BE)

VéNus ReMix #2

Venus Remix

Deze residentie is bedoeld om te repeteren voor de solo dansvoorstelling VéNus ReMix #2 dat in première gaat op 22 maart 2024 in Brussel. In de hoofdrol spint Manon Kolanowski (FR). Ze volgde het klassieke dansopleidingsprogramma van de Opera Ballet School van Parijs. Vervolgens werd ze lid van het Junior Ballet van het National Dance Conservatoire van Parijs voordat ze bij het Dordmund Ballet en uiteindelijk het Pools Nationaal Ballet ging dansen. Dit jaar keerde ze terug naar Parijs als freelance danseres.

Jean Luc Ducourt (FR/BE)

Vanaf 1979 danste Jean Luc Ducourt onder andere in Frankrijk voor Le Four Solaire, Régine Chopinot, Susan Buirge, Georges Appaix, Daniel Larrieu, L’Esquisse voor hij in 1987 bij Rosas kwam. Na de productie van Ottone Ottone werd hij assistent van Anne Teresa De Keermaeker en regisseerde hij verder mee aan Rosas-creaties tot 1993. Sindsdien creëerde hij systematisch lichtontwerpen voor zijn eigen theaterproducties. Vanaf 1994 ligt zijn interesse meer bij theater als freelance artiest, met een reeks producties geïnspireerd door Marguerite Duras. Sinds 2007 werkt hij samen met het Kaaitheater en componist Alain Franco.

Nu keert de Frans-Belgische choreograaf Jean Luc Ducourt terug naar het artistieke veld met een nieuw stuk: een solo voor de klassiek getrainde balletdanseres Manon Kolanowski (FR).

In residentie

05 feb 2024 – 17 feb 2024
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda