Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Melody Van Gompel & Marie De Buck (BE/VN)

WEATHER PLEASURE

Weather Pleasure

Marie De Buck en Melody Van Gompel gaan tijdens deze residentie de gemeenschappelijke verbeelde beelden voor hun nieuwe creatie onderzoeken. Ze experimenteren en exploreren op de vloer. Het wordt een technische creatie, dus choreografisch gaan ze in dialoog met de ruimte, het licht en de rookmachines. Beiden verlangen ze naar blijvende en bewegende transformaties binnen hun gecreëerde verbeeldingswereld, dus het (onder)zoeken zal blijven, blijft, altijd.

WEATHER PLEASURE wordt op 15 en 16 mei gespeeld in LOD in Gent en zal ook op het Toneelscholenfestival te zien zijn in de zomer.

Melody Van Gompel & Marie De Buck (BE/VN)

Melody Van Gompel en Marie De Buck hebben elkaar vier jaar geleden voor het eerst ontmoet. Sindsdien blijven hun artistieke verlangens met elkaar verweven. Ze creëren vanuit beelden die gaan spreken, waarin woorden stillen tot suggestieve en poëtische verbeeldingswerelden. Een belichaamde ‘sisterhood’ die maar blijft (b)loeien doorheen hybride vormen van spelen en maken.

Melody Van Gompel is een jonge kunstenaar uit Brussel. Ze studeerde drama op het Lemmensinstituut in Leuven en haar passie voor de podium- en danskunsten groeide en bracht haar naar het KASK/School of Arts Gent. Haar eerste stappen in de filmwereld begonnen in 2016. Ze beweegt zich doorheen diverse performatieve ruimtes: dansen, spelen voor de camera, schilderen met penselen, ook in woorden, en tenslotte op scène zoeken en vragen: transformeren. Een zoektocht naar verbindingen tussen verschillende (kunst)vormen, en het willen belichamen van de eclectische verbeelding in een suggestieve, contemplerende en poëtische taal.

Marie Nguyen De Buck is een Vietnamees-Belgische jonge maker en speler uit Brussel. Ze begon met de studie beeldende en architecturale kunsten aan Sint-Lucas Gent en veranderde daarna naar woordkunst-drama op de Kunsthumaniora Brussel. Ook was ze deel van het feministisch collectief voor vrouwen van kleur Bledarte. Later ging ze spel studeren op het RITCS. Marie wordt geïnspireerd door contradictie en is op zoek naar het pragmatische binnen een abstracte en performatieve taal. Verhalen wil ze vertellen, alsook bevragen en experimenteren doorheen verschillende media als: theater, dans, film, installatie en scenografie.

In residentie

02 apr 2024 – 13 apr 2024
Budatoren

On tour

15 mei 2024 – 16 mei 2024
LOD Gent

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda