Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Intimidation Tactics/Agat Sharma (IN)

White Gold

white gold

Tijdens hun residentie in BUDA zullen ze de voorstelling White Gold verder ontwikkelen. White Gold is een re-enactment van een traditionele voorstelling uit de katoenteeltregio’s op het platteland van centraal India. De jaarlijks gespeelde mythe gaat ervan uit dat wanneer het landschap verandert, ook het lichaam en de taal veranderen.

Dit werk maakt deel uit van het project Birth of Cotton, dat zich verdiept in de geschiedenis van de katoenteelt in India en de huidige crisis in de katoenteelt als gevolg van geïndustrialiseerde landbouwpraktijken die het Indiase rurale landschap op agressieve wijze hebben veranderd.

Meer info

Intimidation Tactics/Agat Sharma (IN)

Intimidation Tactics (I_T) is een postkritisch theatercollectief dat zich niets aantrekt van disciplinaire grenzen. Met haar projecten roept I_T redelijke twijfel op binnen gevestigde manieren van weten, beginnend bij de vraag “Hoe zijn we hier in godsnaam beland?”. Via strategieën als auto-exotisering, hyperstitionele evocatie en toe-eigening door piraterij. Met poëzie, alledaagse materialen, digitale technologieën en speculatief schrijven onderzoeken ze de complexiteit van globalisering in een postkoloniale tijd.

In residentie

02 okt 2023 – 14 okt 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda