Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

The Life of Mechelen ARSENAAL i.s.m. Beyond The Spoken

ACHT x AFSCHEID ANDERS

DI 8 NOV | 20:15
Duur: 75 minuten
Budascoop zaal 1
Tickets: Pay what you can (€0/€5/€10/€15)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

CUBO
life of mechelen

Acht maal afscheid anders wijst ons op een gemis in ons geseculariseerd leven: het gebrek aan rituelen, aan ruimte om stil te staan bij grote veranderingen, om tijd te nemen voor afscheid, om overgangen het nodige belang te geven.

De voorstelling is het resultaat van een samenwerking met twee bijzondere kunstenaars: Barbara Raes, een unieke verbinder tussen kunst, zorg en afscheid die vanuit haar werkplaats Beyond the spoken rituelen creëert voor niet-erkend verlies, en Mirjam Devriendt, fotografe en videoartieste die al met uiteenlopende dansers, muzikanten en theaterensembles samenwerkte, en ook vaste fotografe van Berlinde De Bruyckere is.

Barbara Raes creëert voor de leden van The Life of Mechelen unieke rituelen, op maat gemaakt vanuit een artistieke invalshoek, om zin te geven aan de erkende en niet-erkende overgangsmomenten in hun leven. Deze rituelen werden in intieme kring uitgevoerd en gefilmd door Mirjam Devriendt. Het publiek komt naar deze videobeelden kijken in een setting die uitnodigt tot verbinding en een gevoel van samenhorigheid. Nadien kunnen ze aansluiten bij een koffietafel, om in ongedwongen sfeer verder te praten. Iedereen die wil kan op een laagdrempelige en uitnodigende manier in dialoog gaan, vragen stellen en bij zichzelf te rade gaan: waarvan of van wie neem ik afscheid?

Combineer deze voorstelling met het kortfilmprogramma rond verstopte rouw op woensdag 9 november.

Speeldata

Concept en regie voorstelling: Sarah Eisa en Willy Thomas
Creatie afscheidsrituelen en interviews: Barbara Raes / Beyond the spoken
Filmregie en beeld: Mirjam Devriendt
Montage: Jasper Vanhalle, Loula Burnus, Arnoud Aerts, Robbin Rooze en Louis De Schrijver
Soundtrack: Ward Dhoore
Zang: Hannelore Primusz, Eline Primusz en Elena Peeters
Met: Gwen Van Gworp, Gaby Van Asch, Elyne Notebaert, Dorothy Arts, Saïda Boutkabout, Anne Smits, Frank Mathay en Mieke Meskens
Samenwerking kunstenaars: Joris van Oosterwijk (beeldend kunstenaar bij Frank), Hartwin Dhoore (accordeon bij Anne), Valentine Kempynck (creatie lijkwade bij Dorothy), Jorunn Bauweraerts (lied bij Dorothy), Elena Peeters (lied bij Ans) en Hannelore Primusz (lied bij Elyne)
Productie: Melissa Van Dievel, Anna Lauryssen, Petra Daemen, Bert Vanlommel en Kathleen Melis
Affichebeeld: Beeldzorg/Herman Houbrechts

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda