Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lila Magnin

Azad

VR 15 december | 20:15
Budascoop
Dans
i.s.m. Schouwburg Kortrijk

CUBO

Azad betekent vrij. Azad is ook de naam van Lila’s overgrootmoeder. Deze creatie verkent identiteit en oordeel, maar ook de complexiteit van vrouwelijkheid in een wereld die niet alles begrijpt.

‘Azad’ betekent ‘vrij’. Het is ook de naam van Lila Magnins overgrootmoeder. De solocreatie ‘Azad’ verkent identiteit en oordeel, maar ook de complexiteit van vrouwelijkheid in een wereld die niet alles begrijpt. De choreografe ondervraagt ons over dit lichaam dat voortdurend als een gewicht naar ons wordt teruggestuurd. Zou het niet juist een bron van kracht zijn? En hoe bereiken we een gevoel van vrijheid als onze identiteit voortdurend wordt bepaald door onderdrukkende etiketten? Misschien is het voorbij het fysieke lichaam dat vrijheid wordt gevonden?

Lila Magnin is een danseres en choreografe en creëert daarnaast ook muziek. Ze is gevestigd in België. Lila heeft een eigen visueel en muzikaal universum dat ze sinds enkele jaren deelt op het podium en op social media.

Speeldata

CREATIE & UITVOERING: Lila Magnin. TOELICHTING AAN: Claudia Bruno, Mercedes Dassy, Annlydie Groenen, Moya Michael, Stanley Ollivier, Jeanne Sauvat & Lorena Spindler. MUZIEK: Lila Magnin. LICHTEN: Florentin Crouzet-Nico. COSTUMES: Aniyora Vegter. DISTRIBUTIE: Camille Philippot Get Down-Dancers Management. COPRODUCTIE: Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), Mars – Mons Arts de la Scène. MET DE STEUN VAN: GC Essegem, wp Zimmer, CC Jacques Franck, BAMP, Mestizo Arts , Platform (WIPCOOP) & Kopergietery.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda