Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

BOK

BOK Learning Days Kortrijk

17.05 > 25.05
BOK-tent, Van Raemdonckpark
Vrije toegang, gratis

VR 17.05 15:30 – 20:00
ZAT 18.05 13:30 – 18:00
VR 24.05 15:30 – 19:00
ZAT 25.05 13:30 – 19:00
Voor de eerste sessie kan je al terecht in het BOK-café.
Trefwoorden: #
BOK Kortrijk

Welkom in de tijdelijke BOK-klasruimte. Je kan er komen luisteren naar mensen uit de buurt of elders in de stad die levenskennis delen waaruit een meer rechtvaardige samenleving kan groeien. Dit publieke programma is het resultaat van een twee weken durende workshop met het BOK-team en een lokale groep buren, kunstenaars, activisten, buurtwerkers, die op zoek gegaan zijn naar onzichtbare kennis in de stad waar ze wonen.

PROGRAMMA BOK LEARNING DAYS*
*Programma onderhevig aan wijzigingen omwille van levensomstandigheden.

VRIJDAG 17/05
15:30 – BOK Café
16:00 – Verrassing sessie
17:00 – Lidiia: Nieuw leven voor oude kleren
18:00 – Lieven: Marathon als (levens)filosofie
19:00 – Amirah: Zelfliefde in beweging: een dans naar innerlijke vrijheid

ZATERDAG 18/05
13:30 – BOK Café
14:00 – Simon: Hoe verwilderd bewegen
15:00 – Alaa: Ik ben Alaa, ik ben mezelf
16:00 – Jürgen & Martha: Liefde over de grenzen heen
17:00 – Sabreen: Hoe een dromer te zijn in Gaza (vanuit een vrouwelijk perspectief)

VRIJDAG 24/05
15:30 – BOK Café
16:00 – Phil & Delphine: Voor de samenleving vòòr we het vergeten
17:00 – Tom: “Chicken talk” of hoe zich te verbinden met de natuur
18:00 – Sam-Luan : Tegen pesten

ZATERDAG 25/05
13:30 – BOK Café
14:00 – Trui & Fleur: “Allez vous faire aimer ” (laat u liefhebben)
15:00 – Stephanie: Het leven zoals het is met een aangeboren hartafwijking
16:00 – Halima: Hoe verbinden we culturen
17:00 – Sam-Luan: Gedichten uit de geest van een tiener
18:00 – Kenzo : Ontwennen. Moeilijker dan wennen (drugs).

Sessies in verschillende talen – We vertalen voor elkaar

BOK (bodies of knowledge) is een plek waar mensen van elkaar kunnen leren. Dingen die men meestal niet leert, verteld door stemmen die niet altijd gehoord worden, uit verschillende delen van de samenleving en de wereld. In BOK wisselen we kennis uit die een rechtvaardigere en meer humane samenleving voedt. BOK verwelkomt eerder levensexperts dan professionele autoriteiten.

In mei 2024 stelt BOK een participatief traject rond transmissie, co-leren en co-creatie voor aan een groep deelnemers. We beschouwen de stad als een plaats waar oneindig veel kennis elkaar kruist, kennis die vaak onderbelicht of gecensureerd blijft. Op het grondgebied van Kortrijk zoeken we die kennis en de mensen die de kennis bezitten op en ondersteunen hen.

Het eerste deel van het traject neemt de vorm aan van een workshop: het BOK-team deelt haar visies en tools rond ontmoetings- en luisterpraktijken ontwikkeld tijdens vorige edities, met als uitgangspunt wederzijdse steun en samen leren. Voor het tweede deel gaat de groep naar buiten om in de openbare ruimte te experimenteren. We ontmoeten voorbijgangers, buren, mensen op straat of in lokale organisaties om van hen te leren. Ten slotte worden deze ‘bodies of knowledge’ uitgenodigd om te komen spreken in de BOK tent tijdens de BOK Learning Days Kortrijk. Zo ondersteunen we hen in het vertellen van hun verhaal en creëren we samen een tijdelijke, lokale en vrije klas. Een radicale verbeelding van wat school zou kunnen zijn.

Het is een ruimte om te luisteren, te vragen, te verbinden. In andere steden presenteerde BOK leersessies zoals: Meertalig zingen als politiek/cultureel activisme (Şeref & Gamze), Hoe politiegeweld in onze buurten bestrijden? (Collectif des Madres), Hoe je jezelf geneest met helende planten (Valérie​​), De slam, de stem, en het pad van de jeugd die niet in hokjes past (Drissia​​). Het programma voor Kortrijk wordt later bekend gemaakt.

Als semi-nomadische klasruimte is BOK steeds enkele weken of maanden op dezelfde plek in de stad aanwezig. In mei 2024 vind je de kleurrijke BOK tent in het van Raemdonckpark in Kortrijk. Wees welkom om mee te luisteren en te leren van elkaar.


Dit project is deel van het Europees programma apap, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logocreative europe logo

Speeldata

Participants BOK Learning Days group: Alexandra Cordonni, Anja, Fennel Mészáros Ortiz, Jolan Soens, Linde, Elisabeth Nienhuis, Natalia Pekarovska, Robert, Ruth Allewaert, Rustam Khan, Triene Nottebaere, Vanessa Wagneur BOK team: Joana B. Polge & Flore Herman Production: Kunstencentrum BUDA, DURF2030, Avansa, Unie der Zorgelozen & Schouwburg Kortrijk Part of: APAP, FEMINIST FUTURES Administration & production management: Caravan Production & BOK vzw Design tent Cillian O’Neill


BOK Learning Days is a format initiated by Sarah Vanhee, in collaboration with Damla Ekin Tokel, Joana B. Polge &  Flore Herman. Thanks to the ‘bodies of knowledge’ who have shared their knowledge in the BOK tent in the past and today.

 

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda